KAKO RADIMO S VAŠOM DJECOM

KAKO RADIMO S VAŠOM DJECOM

Kvalitetan vrtić dijete stavlja u centar shvaćajući ga kao cjelovito biće, istraživača i aktivnog stvaratelja vlastitog znanja – kao kreativnog bića koje teži ostvarivanju interakcija s prostorom, materijalima, drugom djecom i odraslima te preuzima odgovornost za svoje izbore i ponašanje. Cjelovit razvoj vaše djece unaprijeđujemo djelovanjem kroz slijedeće vrijednosti:

1. ZNANJE– omogućuje djetetu aktivno učenje, snalaženje u novim situacijama, razvoj razumijevanja i kritičkog promišljanja putem radosnog učenja kroz igru i ostale djetetu zanimljive aktivnosti.

2. HUMANIZAM I TOLERANCIJU – podrazumijeva prihvaćanje i poštivanje živog bića te načela pravednosti kao životnog načela. U vrtiću djeca uče poštivati različitosti, prepoznati i prihvaćati svoje i tuđe potrebe, graditi skrbne odnose s drugima, pružati potporu, zauzimati se za svoja prava i preuzimati odgovornost. Posebno mjesto u vrtićkom životu zauzima pozitivan stav prema inkluziji djece s teškoćama u skupinu vršnjaka kako bi se poticao i unapređivao njihov razvoj.

3. IDENTITET– u današnje vrijeme globalizacije koje obilježava miješanje kultura i religija, zahtijeva se odgoj i obrazovanje djeteta koje stvara i oblikuje nacionalni identitet kroz naslijeđenu kulturu bogate društvene, moralne, jezične i duhovne baštine svojih predaka, istovremeno ga stavljajući u kontekst odgoja za „građanina svijeta“.

4. ODGOVORNOST– razvija se i promiče razvoj sposobnosti djeteta za konstruktivno sudjelovanje u životu zajednice, učenje o vlastitim i tuđim pravima i obvezama, načinima kako pridonijeti životu zajednice. Vrtić djeci omogućava slobodu izbora aktivnosti, sadržaja, prostora, načina oblikovanja aktivnosti potičući samoprocjenu vlastitog činjenja, komunikaciju s drugima i sl.

5. AUTONOMIJU– ostvaruje se razvijanjem osobne autonomije u nesmetanom i podržavajućem okruženju vrtića. Djeca će u takvom okruženju razvijati svoje kritičke sposobnosti, samopouzdanje i racionalan pristup životu.

6. KREATIVNOST– osnova je razvoja djeteta u osobu koja je u stanju prepoznati i oblikovati razne aktivnosti i stvarati originalne pristupe u rješavanju različitih problema. Oblike kreativnosti kod djece tijekom odgojno-obrazovnog rada treba njegovati, poticati i razvijati je različitim oblicima stvaranja i izražavanja.

Na donjim linkovima možete pogledati fotogaleriju svake odgojne skupine koje prikazuju boravak djece u vrtiću

DV VODICE:

1. Paula Alat/Paula Kalcina/Ljubica Perić

2. Andrea Bilić/Marija Durmanić 

3. Nikolina Karlo/Ana Mrkota

4. Željana Bilan/Marijana Sladoljev

5. Milka Poljičak/Emilija Babun/Angela Nimac

6. Danijela Ćaleta/Branka Karin Bach Khojah

7. Anamarija Budimir/Vesna Duvnjak

8. Marija Periša/Barbara Martinčević

9. Mirjana Dunat/Silvana Birin

10. Gordana Tomažin/Ivana Babac

DV TAMARIS:

1. Mirjana Pelajić Roca/Barbara Ćevid

2. Melita Mrković/Tajana Tabula

3. Sandra Strikoman/Vesna Škugor

4. Zrinka Roca

5. Nikolina Gulin Ivas

PO ČISTA VELIKA:

1. Ana Mrkota/Paula Kalcina

 

Pedagoginja Zvjezdana Babić,prof.

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

Please publish modules in offcanvas position.